Skip Navigation LinksEtusivu > Oppilaitokset > Pohjois-Karjalan opisto > Koulutustarjonta > Näyttelijäntyön koulutus

rr_banneri3.jpg

Näyttelijäntyön koulutus - Teatteri Rajarikko

Hakuaika 9.1. - 9.8.2017 | Hae koulutukseen tästä!  

Ensimmäinen valintakoe pidetään 29.-30.5. Hakemalla ennen 25.5. osallistut tähän kokeeseen. Toinen valintakoe pidetään 8.8. Opiskelijavalintoja tehdään jo ensimmäisen kokeen jälkeen.

 Mitä?

 • näyttelijäntyön koulutus, jossa on korkeatasoinen opetus ja ainutlaatuinen mahdollisuus myös elokuvanäyttelemisen opiskeluun

 • kansanopistolinja, joka valmistaa jatko-opintoihin
  tai suoraan työelämään

 • koulutuksen kesto: 21.8.2017-1.6.2018

 • opinnoista peritään viikkomaksua, johon on mahdollista saada opintotukea, opintoseteli tai aikuiskoulutusrahaa

 • asuntolassa asumiseen voi hakea asumistukea

Kenelle?

 • näyttelijäntyön koulutuksiin (esim. TeAK, TaY:n teatteri- ja näyttelijäntyön koulutus (NäTy)) lisävalmiuksia hakeville

 • kaikille näyttelijän, esiintyjän tai teatterialan töihin haluaville

 • esiintymisrohkeuden kartuttamista haluaville

 • Opinnot (40 op) luetaan hyväksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa

Opinnot

Koulutus on näyttelijän ammattiin suuntautuvia ja teatteria intohimoisesti harrastavia opiskelijoita varten. Lukuvuosi vaatii ammatillista asennetta: tahtoa tehdä näyttelijäntyötä ja sitoutumista työskentelyyn ryhmässä. Katso Rajarikon esittely »

Näyttelijäntyön koulutuksessa opiskellaan teatteri- ja elokuvatyötä: kokonaisilmaisua, läsnäoloa ja esiintymisroh-keutta tiiviissä yhteisössä. Koulutuksen sisältöjä ovat teatteri- ja elokuvatieto sekä esityksellisten ja draamallisten keinojen hallinta ja tuntemus. Työskentelyyn sisältyy monologia, dialogia, improvisaatiota, rytmiikkaa, nykytanssia, akrobatiaa, aikidoa ja laulua.

Lisäksi perehdytään teatteri- ja esitystekniikkaan sekä kuvaan ja ääneen, mihin antaa mahdollisuuden yhteistyö ammattiopisto Outokummun kanssa (mm. äänityö, teatteri- ja esitystekniikka, lavaste rakentaminen, tanssi). Opiskelija saa kokemusta yleisön ja kameran edessä näyttelemisen lisäksi ohjaamisesta.  Opintojen sisältö

Elokuvakurssien tuotantoa

2016

 

 Katso myös, mitä tapahtui kulissien takana 2016 | Behind the scenes - Three Line Story

2015

 

Katso myös mitä tapahtui kulissien takana 2015 | Making of - Vaunu15

Tavoitteet

Opetusta ja ohjausta antavat alan kokeneet ammattilaiset. Tavoitteena on, että opiskelija löytää läsnäolon ja oman ilmaisun näyttelijäntyössä. Pohjois-Karjalan opisto on ollut väylä näyttelijäntyön ammattiin kymmenille opiskelijoillemme ja antaa valmiuksia hakea Teatterikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston teatteri- ja näyttelijätyön koulutuksiin. 

Hakeminen

Hakuaika 21.8.2017 alkavaan koulutukseen on 9.1.-9.8.2017HAE TÄSTÄ!

Koulutukseen valitaan valintakokeen perusteella. Hakijat kutsutaan valintakokeeseen. Valintakokeita pidetään 29.-30.5. ja 8.8.2017. Opiskelijavalintoja tehdään jo ensimmäisen valintakokeen jälkeen. Kaikilta hakemuksen lähettäneiltä tarkastetaan luottotiedot.

Kustannukset

Opinnoista peritään vuosittain vahvistettava opiskelumaksu. Opiskelijoiden on mahdollista hakea Kelan opintotukea ja oppilaitoksen opintoseteliavustusta tai aikuiskoulutusrahaa opintomaksuja varten. Lisätietoja kustannuksista ja tukimuodoista löydät täältä.

Opettajat

Janne Hyytiäinen,  näyttelijäntyön lehtori, TeM, näyttelijä (FIA)

janne nettiin.pngJanne on tehnyt pitkän uran eri teattereissa  sekä TV- ja radioproduktioissa. 
 Hän on näytellyt mm. Q-teatterin, Ryhmäteatterin ja Kansallisteatterin                            tuotannoissa.  Merkittäviä valkokangastöitä ovat mm. roolit elokuvissa Klassikko ja   Laitakaupungin valot. Televisiossa Janne on näytellyt muun muassa sarjoissa Taivaan tulet ja Helppo elämäOpetustyön ohella hän tekee edelleen näyttelijän- ja ohjaajantöitä sekä käsikirjoituksia. Viimeisin Jannen elokuvarooli on Nyrhinen elokuvassa Toivon Tuolla Puolen vuodelta 2017.

Lisäksi koulutuksessa on opettamassa muita alan ammattilaisia, mm. :
Eveliina Pietarinen - laulu
Esa Hirvonen - aikido
sekä muita vierailevia opettajia

opiskelijoiden kokemuksia_2.jpgniittylahti_opiskelupaikkana_2.jpg

Lue asumisesta opistolla >>                              Lue opiskelijoiden kertomuksia >>                           

Lisätietoja

Hakuneuvonta neuvoo mielellään hakeutumiseen liittyvissä kysymyksissä. Apua ja ohjeita saa sähköpostilla osoitteesta hakuneuvonta@pkky.fi tai puhelimitse 013 244 3000.

lehtori Janne Hyytiäinen p. 050 402 3201 | janne.hyytiainen@pkky.fi
koulutuspäällikkö Sanna Hartikainen p. 050 577 7059 | sanna.hartikainen@pkky.fi

Seuraa meitä ja tutustu lisää opintojen sisältöön!

 FB logo.jpg                 instakuvake.jpg
     teatterirajarikko      @amoni_pkky
     pkky.amoni