Skip Navigation LinksEtusivu > Oppilaitokset > Pohjois-Karjalan opisto > Koulutustarjonta > Hyvinvointivalmentajan koulutus

hyva_nettibanneri.png

Hyvinvointivalmentajan koulutus

HAE KOULUTUKSEEN TÄSTÄ!  Hakuaika 9.1.-9.8.2017

 Mitä?

 • ponnahduslauta liikunta, sosiaali- ja terveys tai kasvatualan opintoihin tai
  esimerkiksi liikunta- ja
  hyvinvointialan yrittäjänä toimimiseen

 • 37 0v kansanopisto-opintoja

 • kesto: 21.8.2017-1.6.2018

 • opintoihin on mahdollista saada opintotukea, asumistukea tai aikuiskoulutusrahaa opiskelijan tilanteesta riippuen

Kenelle?

 • peruskoulun ja lukion päättäneille jatko-opintoihin tai ammattiin valmentavaksi koulutukseksi

 • työelämässä oleville ohjaajille, eräoppaille sekä hoito-, terveys- ja ravitsemusalan henkilöstölle ammatilliseksi täydennyskoulutukseksi

 • ammatinvaihtoa suunnitteleville tai välivuotta viettäville

 • kaikille hyvinvoinnista ja terveydestä kiinnostuneille

Opinnot

Hyvinvointivalmentajan koulutus (37 ov) valmistaa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja ohjauksen monipuoliseksi osaajaksi. Koulutus antaa kattavat valmiudet erilaisten liikuntaryhmien ohjaamiseen ja Personal Trainerina toimimiseen sekä alan tapahtumien järjestämiseen. Koulutus etenee toiminnallisen harjoittelun periaatteiden ja vuorovaikutusosaamisen kautta. Oppimisprosessissa hyödynnetään yrittäjyyden ja tiimioppimisen ympäristöjä hankkien kokemuksia ja verkostoja aidoista asiakasprojekteista sisältäen myös työssäoppimista.

Koulutuksen päätyttyä olet paljon enemmän kuin PT, olet myös ryhmien ohjauksen ja liikunta- ja hyvinvointipalvelujen tuottamisen monipuolinen osaaja. Opintojen aikana on mahdollista tehdä asiakastöitä ja saada kokemusta yrittäjänä toimimisesta. Opintojen sisältö

Sisältyvät tutkinnot

Opiskelun ohessa on mahdollista suorittaa useita pätevyyksiä. Tutkinnoista on hyötyä niin opiskeluissa kuin työelämässäkin - esimerkiksi pelkällä uimavalvojan ja uimaopettajan tutkinnolla voi työllistyä. Koulutukseen sisältyy seuraavanlaisia tutkintoja:

   • Kuntosaliohjaajan koulutus
   • Sisäpyöräilyn ohjaajan koulutus
   • Uimaopettajan tutkinto (Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitto SUH)
   • Uimavalvojan tutkinto (Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitto SUH)
   • Liikunnan ensiapu 1
   • Hygieniapassi


Hakeminen

Hakuaika syksyllä 2017 alkavaan koulutukseen on 9.1.-9.8.2017. HAE TÄSTÄ!
Koulutukseen valitaan haastattelun perusteella. Haettuasi saat kutsun henkilökohtaiseen haastatteluun, joita pidetään noin kerran kuukaudessa paikanpäällä tai puhelimitse. Haastatteluja pidetään ja opiskelijavalintoja tehdään helmikuusta alkaen. Opiskelupaikat täytetään hakemusten saapumisjärjestyksessä.

Pääsyvaatimuksena on peruskoulun oppimäärän suorittaminen, yhteistyötaidot sekä kiinnostus ja motivaatio hyvinvointia sekä liikuntaa kohtaan. Kaikilta hakemuksen jättäneiltä tarkastetaan luottotiedot.

 

Kustannukset

Opinnoista peritään vuosittain vahvistettava opiskelumaksu. Opiskelijoiden on mahdollista saada opintotukea, opistoseteli, joka alentaa perittävää maksua, asumislisää tai aikuiskoulutusrahaa opintomaksuja varten tiettyjen edellytysten täyttyessä. Lisätietoja kustannuksista ja tukimuodoista löydät täältä.

Lisämaksulliset ilta- ja viikonloppuopinnot

Koulutukseen voi halutessaan sisällyttää kesäyliopiston tarjoamia avoimen yliopiston opintoja ilta- ja viikonloppuopintoina. Avoimena yliopisto-opetuksena suoritetut opinnot voi myöhemmin sisällyttää osaksi yliopistotutkintoa.  Avoimen yliopiston opinnoista peritään koulutuskohtainen lisämaksu, jonka voit suorittaa yhdessä normaalin opintomaksun kanssa. Kesäyliopiston tarjoamat avoimet yliopisto-opinnot löydät tästä.

Opettaja

marianne_tarva_parviainen.jpgMarianne Tarva-Parviainen

Hyvinvointivalmentajan koulutuksen lehtori, KM

Mariannella on monipuolinen tausta liikunnan ja hyvinvoinnin parissa sekä urheilijana että ohjaajana ja valmentajana. Hän on työskennellyt valmentajien kouluttajana Suomen Valmentajat ry:ssa, Personal Trainerina (FISAF) ja erilaisten liikuntaryhmien ohjaajana (lapset, työikäiset, ikääntyvät, erityisryhmät). Nuorena Marianne kilpaili karaten parissa (EM joukkue I, MM -60kg III). Työn ohessa hän suorittaa kasvatustieteen jatko-opintoja Itä-Suomen yliopiston Filosofisessa tiedekunnassa kasvatusalan tieteidenvälisessä tohtoriohjelmassa, tutkimusaiheena motorisen taidon oppiminen. Pohjakoulutukseltaan hän on luokanopettaja ja  työuraan mahtuu myös kansalaisopiston liikunnan suunnittelijaopettajan sekä opettajankoulutuksen liikunnan didaktikon tehtäviä.

Koulutuksessa opettaa myös muita alan asiantuntijoita.

opiskelijoiden kokemuksia_hyva.jpg  niittylahti_opiskelupaikkana_2.jpg

  Lue lisää asumisesta opistolla >>                         Lue opiskelijoiden kertomuksia >>

Lisätietoja

opettaja Marianne Tarva-Parviainen p. 050 590 3290, marianne.tarva-parviainen@pkky.fi
koulutuspäällikkö Sanna Hartikainen p. 050 577 7059, sanna.hartikainen@pkky.fi

Seuraa meitä!
FB logo.jpg                    instakuvake.jpg
    pkky.amoni                    @amoni_pkky