​Kuvallinen ilmaisu

Kuvallisen ilmaisun perustutkinto | kuva-artesaani | maalaus

akvarellimaalaus_ella.jpg
Tutustu kuvallisen ilmaisun uuteen portfolioon >

Visuaalisen alan ammattilaiseksi

Kuva-artesaanin työ on teoksien suunnittelua, toteutusta ja julkaisua. Teokset ovat eri tekniikoilla toteutettavia piiroksia, maalauksia, taidegrafiikkaa, veistoksia ta tilateoksia, jotka toteutetaan yksin tai tuotantotiimin jäsenenä. Teoksien julkaisukanavina voivat toimia erilaiset näyttelytilat, galleriat ja sähköiset viestimet sekä julkiset tilat.

Koulutus antaa valmiudet työskennellä kuvataide-alalla ammatinharjoittajana. Taidenäyttelyiden järjestäminen, asiakaspalvelutehtävät alan liikkeissä, ohjaus- ja neuvontatoiminta voivat kuulua kuva-artesaanin tehtäviin. Hän voi toimia taidegalleristina, kuvataideohjaajana ja kuvittajana. Hän voi soveltaa osaamistaan myös mm. sarjakuvapiirtämiseen tai animaatiotuotantoon.

Kuva- mediataiteen koulutusohjelman opiskelijalta edellytetään visuaalista lahjakkuutta, yhteistyökykyjä ja vuorovaikutustaitoja.

Monipuolisia kädentaitoja
Kuvallisen ilmaisun perustutkinnossa opiskellaan eri tekniikoiden ja kädentaitoja. Kuvataiteen tekniikoihin kuuluu piirustusta, maalausta, materiaalien tuntemusta, kuvanveistoa ja grafiikkaa. Opinnoissa tutustutaan mm. akryyli-, öljyväri- ja tempera- ja akvarellimaalaukseen. Myös yrittäjyys ja oman osaamisen markkinointi ovat osa opintoja. 

maalaus1.jpgmaalaus5.jpg
 
Erilaiset näyttelyt, projektit ja tilaustyöt ovat osa opintoja ja työssäoppimista. Opintojen aikana toteutetaan oma näyttely. Projekteina on syntynyt mm. seinämaalauksia julkisiin tiloihin. Harjoittelupaikkoja ovat myös galleriat, taidegrafiikan pajat sekä lasten ja nuorten kuvataidekoulut. Työssäoppimista on mahdollista suorittaa myös ulkomailla.

Taiteilemassa Tarttossa (työssäoppiminen 2015)
LLA-blogi (työssäoppimassa Tartton taidekoulussa 2013)
Kuvallisen ilmaisun portfolio
 taulu1.jpgmaalaus2.jpgminean taulu.jpg
Kuvallisen ilmaisun koulutuksessa luodaan vankka pohja kuvallisen ilmaisun perusosaamiselle ja erikoistumismahdollisuuksille. Koulutus antaakin hyvän lähtökohdan itsenäiseen työskentelyyn tai jatko- tai erikoistumisopintoihin korkeakoulussa.

Yrittäjälähtöistä opiskelua
Yrittäjyys ja yrittäjyyspainotteinen työskentely on vahvasti mukana alan opinnoissa. Opiskelijaa ohjataan alusta saakka työelämän rooleihin ja yrittäjäjyyteen. Opintoja toteutetaan tiimityöskentelynä, joka antaa valmiuksia ja kehittää opiskelijan omia yhteistyötaitoja. Opiskelijalla on mahdollisuus perustaa opintojen aikana myös NY-yritys ja valita entistä laajempi Yrittäjyyspolku, jolloin yrittäjyysopintoja voi olla ammatillisissa opinnoissa 15 osaamispistettä. 

ella_minea.jpg

Hakeminen koulutukseen

Koulutus on yhteis- ja erillishaussa keväällä 2018.
Voit tehdä hakemuksen myös jatkuvassa haussa www.pkky.fi/jatkuvahaku.

Lisätietoja hakemisesta >
Lisätietoja valintakokeista >

Kaikki hakijat kutsutaan valintakokeeseen. Opinnot alkavat elokuussa 2017.


Lisätietoja
koulutuspäällikkö
Tone Arstila

p. 050 542 3697
tone.arstila@pkky.fi