Skip Navigation LinksEtusivu > Hakijalle > Koulutustarjonta > Matkailu-, ravitsemis- ja talousala
PKKY - Matkailu-, ravitsemis- ja talousala                        

Matkailu-, ravitsemis- ja talousala

Matkailu-, ravitsemis- ja talousalalla vaikutetaan ihmisten terveyteen, hyvinvointiin ja viihtyvyyteen tuottamalla palveluja niin arkeen kuin juhlaankin. Palveluja kehitetään  jatkuvasti asiakaslähtöisiksi ja tarpeita vastaaviksi.

Alan työpaikkoja on mm. ravintoloissa, majoitusliikkeissä, hoitolaitoksissa, henkilöstöravintoloissa, oppilaitoksissa tai kahviloissa ja tehtäviä ovat ovat muun muassa matkailupalvelujen parissa toimiminen, ruoanvalmistus ja tarjoilu.


Tutkinto
Paikkakunta
Kenelle?
 
 

Ammatillinen perustutkinto

 

Matkailupalvelujen tuottaja voi työskennellä asiakaspalvelutehtävissä mm. aktiviteettejä tarjoavissa matkailuyrityksissä, kulttuurikohteissa ja -tapahtumissa, teema- ja huvipuistoissa sekä matkailukeskuksissa.

 

Matkailuvirkailija

Matkailuala

Matkailuvirkailija toimii matkailun neuvonta- ja myyntitehtävissä. Hän esittelee ja myy asiakkaille erilaisia matkailukohteita ...

 

Kodinhuoltaja

Kotityö- ja puhdistuspalveluala

Kotityöpalvelujen osaamisalan suorittanut kodinhuoltaja suunnittelee ja toteuttaa asiakkaille heidän kodeissaan ...

 

Toimitilahuoltaja

Kotityö- ja puhdistuspalveluala

Toimitilahuoltajan tehtävät ovat monipuolisia ja vaihtelevat työkohteen mukaan. Tavoitteena on työ- ja asuinympäristöjen ...

 

Kokki

Hotelli-, ravintola- ja catering-ala

Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet sekä osaa niiden käsittelyn. Hän valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa ...

 

Tarjoilija

Hotelli-, ravintola- ja catering-ala

Tarjoilijan työ on asiakaspalvelua ja myyntityötä. Tarjoilijat työskentelevät ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa ...

Ammattitutkinto

 

Matkailun ohjelmapalvelutuottaja markkinoi, myy sekä tuottaa ja toteuttaa ohjelmapalveluja erilaisissa ohjelmapalveluyrityksissä, yhdistyksissä, matkailukeskuksissa tai yrittäjänä.

 

Matkaopas työskentelee paikallis- ja kohdeoppaana tai vaihtoehtoisesti ulkomaan kohdeoppaana, matkailuneuvonnassa, matkailukeskuksen neuvontatehtävissä tai matkailun muilla osa-alueilla.

 

Kotityöpalvelujen ammattitutkinto

Kotityö- ja puhdistuspalveluala

Kotityöpalvelujen ammattilaisen työtehtäviä ovat kodin normaalit arjen tehtävät kuten mm. kotisiivous, avustaminen ja asionti, ruuanvalmistus, tekstiilien ja vaatteiden huolto, piha- ja puutarhatyöt.

 

Laitoshuoltajan ammattitutkinto

Kotityö- ja puhdistuspalveluala

Siivoustyö erilaisissa asiakaskohteissa edellyttää laaja-alaista osaamista, jolloin laitoshuoltajan on hallittava käytännön siivoustyö, ylläpito- ja perussiivoustehtävät sekä näiden suunnittelu.

 

Ravintolakokin ammattitutkinto

Hotelli-, ravintola- ja catering-ala

Ravintolakokin työtehtäviin kuuluu muun muassa ruoka-annosten suunnittelua, ruoanvalmistusta sekä esillepanoa.

 

Suurtalouskokin ammattitutkinto

Hotelli-, ravintola- ja catering-ala

Suurtalouskokki on ruokapalveluiden asiantuntija, joka valmistaa ja tarjoilee ravitsevia ja nautittavia annoksia ja ateriakokonaisuuksia itsenäisesti, taloudellisesti ja laadukkaasti.

 

Tarjoilijan ammattitutkinto

Hotelli-, ravintola- ja catering-ala

Tarjoilija työskentelee kahviloissa, yökerhoissa, ruoka-, kokous- ja anniskeluravintoloiden kaikissa asiakaspalvelutehtävissä.

Erikoisammattitutkinto

 

Siivoustyönohjaajan erikoisammattitutkinto

Kotityö- ja puhdistuspalveluala

Siivoustyönohjaaja perehdyttää ja ohjaa työntekijöitä asiakaskohteissa sekä hoitaa siivouspalvelujen organisoinnin.

 

Dieettikokin erikoisammattitutkinto

Hotelli-, ravintola- ja catering-ala

Dieettikokilla on valmiudet työskennellä erityisruokavalioiden valmistuksen asiantuntijana ja alan vaativimmissa työtehtävissä mm. ravintoloissa, suurkeittiöissä ja erilaisissa ruokapalveluyrityksissä.