Skip Navigation LinksEtusivu > Hakijalle > Koulutustarjonta > Luonnonvara- ja ympäristöala
PKKY - Luonnonvara- ja ympäristöala

Luonnonvara- ja ympäristöala

Luonnonvara- ja ympäristöalalla voi opiskella mm. maa-, metsä- ja puutarhataloutta. Alan työtehtävät liittyvät tyypillisesti esimerkiksi luonnon- ja ympäristönhoitoon ja ohjaukseen, maatalouteen ja eläimiin.


Tutkinto
Paikkakunta
Kenelle?
 
 

Ammatillinen perustutkinto

 

Eläintenhoitaja

Maatalousala

Eläintenhoitaja huolehtii eläinten kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Hän hoitaa sekä tuotanto- että pieneläimiä ...

 

Maaseutuyrittäjä

Maatalousala

Maaseutuyrittäjän työhön kuuluu esimerkiksi pelto-, metsä- ja karjataloustyöt sekä koneiden huolto- ja korjaustyöt. Viljelyn ja ...

 

Metsuri-metsäpalvelujen tuottaja tekee metsänhoito- ja puunkorjaustöitä raivaus- ja moottorisahalla. Työhön kuuluu ...

 

Metsäkoneasentaja

Metsätalous

Metsäkoneasentaja huoltaa ja korjaa metsäkoneita sekä toimii koneiden valmistuksessa ja testauksessa. Hän myös neuvoo ja ...

 

Metsäkoneenkuljettaja

Metsätalous

Metsäkoneenkuljettajan tehtäviin kuuluu puunkorjuu metsästä tienvarteen. Lisäksi metsäkoneenkuljettaja tekee usein ...

 

Puutarhuri

Puutarhatalous

Puutarhuri työskentelee kukkakaupoissa ja puutarha-myymälöissä tai kasvihuone- ja avomaaviljelmillä, joissa viljellään koristekasveja tai ravintokasveja sekä neuvonta- ja myyntityössä, taimitarhoilla ja luomutuotannon parissa.

Ammattitutkinto

 

Erä- ja luonto-oppaan ammattitutkinto

Luonto- ja ympäristöala

Erä- ja luonto-opas toimii asiakaspalvelutehtävissä matkailu-, virkistys- ja hyvinvointipalveluja tarjoavissa organisaatioissa toteuttaen pääasiassa luonnossa tapahtuvia aktiviteetteja.

 

Luonnontuotealan ammattitutkinto

Luonto- ja ympäristöala

Luonnontuotealan ammattitutkinnon suorittanut voi työllistyä yrittäjäksi tai työntekijäksi elintarvike- ja matkailuyrityksiin tai neuvonta- ja koulutusorganisaatioihin. Koulutus soveltuu myös täydennyskoulutukseksi.

 

Tuotantoeläinten hoidon ja hyvinvoinnin ammattitutkinnon suorittaneella on mahdollisuus toimia yrittäjänä, tuotantoeläinten hoitajana, maatalouslomittajana tai esimiestehtävissä joko tuotantoeläinyrityksessä tai lomitustoimessa.

 

Mehiläistarhaaja on monipuolinen osaaja, joka hallitsee mehiläisten hoidon, elintarvikkeiden käsittelyn ja toimialan yrittämiseen liittyvät asiat.

 

Viljelijän ammattitutkinto sopii jo maatilayrittäjinä toimiville sekä tilaa jatkaville nuorille tuleville maatilayrittäjille, joilla on kokemusta kokemus maaseutuyrittämisestä tai toisen palveluksessa olemisesta työntekijänä maatilalla.

 

Bioenergia-alan osaaja työskentelee biopolttoaineiden tuotannossa, bioraaka-aineen kuljetuksessa ja lämmöntuotannossa. Uusia osaajia tarvitaan kasvavalle bioenergia-alalle!

 

Floristin ammattitutkinto

Puutarhatalous

Floristi on kukkakaupan ammattilainen, joka tuottaa ja myy sen tarjoamia tuotteita ja palveluja. Hän toimii alan pienissä tai keskisuurissa yrityksissä tai itsenäisenä yrittäjänä.

 

Puistopuutarhuri on viher- ja ympäristöalan ammattilainen, joka rakentaa ja ylläpitää erilaisia viher- ja ulkoalueita. Hän toimii työntekijänä julkisen sektorin palveluksessa tai yksityisissä yrityksissä.

 

Viljelypuutarhuri tunnistaa puutarhakasvit, osaa viljelytekniikat ja käyttää monipuolisesti koneita ja laitteita. Hänen osaamistaan ovat myös tuotekehitys ja markkinointi.

Erikoisammattitutkinto

 

Metsämestari hallitsee käytännön metsä- ja luonnonhoitotöiden työtaidot, niiden suunnittelun, opastamisen, ohjaamisen ja valvonnan koneellisessa ja manuaalisessa puunkorjuussa sekä metsänhoidossa erikoiskohteilla.