Skip Navigation LinksEtusivu > Hakijalle > Hakeminen > Valintakokeet

​​Valintakokeet

Kokki_kehykset.jpgYhteishaku

Joissakin yhteishaussa olevista koulutuksista järjestetään pääsy- ja soveltuvuuskokeita, joilla mitataan hakijan alalle soveltuvuutta. Kaikki hakijat saavat kutsun kokeeseen. Jos hakija on hakenut useaan koulutukseen, hänet kutsutaan kokeeseen ylimpään hakutoiveeseen. 

Hakija voi saada pääsy- ja soveltuvuuskokeesta 0-10 pistettä. Kokeista saadut pisteet ovat lisäpisteitä valinnassa, joten vaikka hakija saisi 0 pistettä kokeesta, hän voi silti tulla valituksi koulutukseen, jos valintapisteet muuten riittävät valintaan.

Huom! Poikkeuksena media-alan, käsi- ja taideteollisuusalan, kuvallisen ilmaisun ja tanssialan perustutkinto, joissa valinta tehdään pelkästään oppilaitoksen oman pääsy- ja soveltuvuuskokeen perusteella. Hylätty koetulos voi olla esteenä opiskelijavalinnalle.

Erillishaku

Erillishaun valintaperusteiden mukaan opiskelijavalinta tehdään pääsy- ja soveltuvuuskokeesta saatujen pisteiden mukaisesti. Erillishaussa hyväksytystä pääsy- tai soveltuvuuskokeista annetaan pisteitä asteikolla 1 - 10. Hylätyn pääsykoetuloksen saanutta hakijaa ei voida valita koulutukseen. Samoin kokeista poisjäänyttä hakijaa ei voida valita koulutukseen.

Koepäivät

Lue lisää vuoden 2017 kokeiden ajakohdista ja kokeiden sisällöstä. Lisätietoja pääsy- ja soveltuvuuskokeista opinto-ohjaajilta ja hakuneuvonta@pkky.fi.